top of page
3c8687fa-bb71-45bb-b54b-22197dbcba52.JPG

Mijn doel als geboortefotograaf is..

..om de onschatbare momenten van de geboorte op een pure, mooie en integere wijze vast te leggen. Het is mijn passie om de emoties, liefde en verbinding die voelbaar zijn tijdens dit bijzondere moment te vangen in beelden die een leven lang gekoesterd zullen worden.

Voorafgaand aan de geboorte plannen wij altijd een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen, grenzen, voorkeuren en eventuele vragen besproken, om ervoor te zorgen dat het contact wederzijds goed aanvoelt en dat er een vertrouwensband ontstaat. Het is belangrijk voor mij dat jij je op je gemak voelt en volledig kunt vertrouwen op mijn aanwezigheid tijdens dit intieme moment.

Zodra de bevalling zich aandient, sta ik paraat om het bijzondere moment vast te leggen. Vanaf de weeën tot enkele uren na de geboorte, ben ik onopvallend aanwezig om een complete reportage te maken. Mijn focus ligt niet alleen op het vastleggen van de geboorte zelf, maar ook op de liefdevolle momenten tussen jou en je partner, de eerste voeding van de baby, de eerste onderzoekjes en kleine details zoals de handjes of voetjes van de baby.

Als geboortefotograaf ben ik me ervan bewust dat de geboorte een intieme aangelegenheid is. Ik zal me daarom discreet opstellen, zonder het geboorteproces te verstoren. Mijn doel is om jou en je gezin de ruimte te geven om het moment in alle rust te beleven, terwijl ik op de achtergrond aanwezig ben om de waardevolle momenten vast te leggen.

Na afloop van de bevalling selecteer ik de mooiste foto's en maak ik een complete fotoserie die een waardevolle herinnering vormt aan de geboorte van jullie kindje. Deze serie vertelt het verhaal van de dag waarop jullie kindje werd geboren, met alle belangrijke, persoonlijke en mooie momenten.

0f2a5e90-dddf-4c1b-853f-f098fe9c4aff.JPG

waarom zou je voor mij kiezen als jouw geboorte
fotograaf?

Ervaring in de zorg: Met 11 jaar ervaring ben ik vertrouwd met medische procedures en omgevingen, waardoor ik discreet en respectvol kan fotograferen zonder de privacy van patiënten in gevaar te brengen.

Persoonlijke verbinding: Als mama begrijp ik het belang van een vertrouwensband tussen mij en de aanstaande ouders. Ik bied een persoonlijke en betrokken benadering, waarbij ik jouw wensen, grenzen en voorkeuren respecteer en prioriteit geef aan jouw comfort en welzijn.

Medische achtergrond: Mijn professionele achtergrond stelt me in staat om de complexiteit van medische procedures te begrijpen en veiligheid en hygiëne te waarborgen tijdens de bevalling.

Tastbare herinneringen: Ik leg niet alleen de geboorte zelf vast, maar ook de emoties en verbindingen tussen de ouders, waardoor jullie blijvende en waardevolle herinneringen hebben aan een van de belangrijkste dagen in jouw leven.

Het is belangrijk voor mij dat jij je op je gemak voelt en volledig kunt vertrouwen op mijn aanwezigheid tijdens dit intieme moment.

3C6A5832-Enhanced-NR.jpg

GEBOORTE

WOLF EN YUNE

"Voelde me direct op mijn gemak bij haar."

Elke fotografeerde mijn 2 thuisbevallingen en voelde me direct op mijn gemak bij haar. We hebben er suuuper mooie foto's aan over gehouden met veel emotionele waarde die we nog vaak bekijken. Elke is een heel aangename fotografe die in de omgeving mengt en je haar aanwezigheid bijna niet opmerkt bij een bevalling. Ook maakte ze naar alle foto's ook een mooi filmpje. Ik zou het echt iedereen aanraden!!

Machteld
3C6A6431-Enhanced-NR.jpg

GEBOORTE

LILI

"Mij leek het onmogelijk om mooie foto’s van de weeënstorm te nemen maar niet bleek minder waar."

Een bevalling… een intiem moment. Al bij het intakegesprek voelde het voor ons al helemaal goed. Onze geplande thuisbevalling viel in het water maar Elke verzekerde ons dat ook een ziekenhuisbevalling geen probleem voor haar was. De bevalling werd ingeleid en Elke was ruim op voorhand aanwezig. Ze kwam langs op de kamer om eens ‘live’ kennis te maken. Daarna gaf ze ons de ruimte om de laatste momenten zwanger als koppel te beleven. Eenmaal de bevalling op gang kwam, kwam ze discreet de kamer binnen. Ik heb er zelf amper wat van gemerkt. Na de bevalling bleef ze nog even voor de eerste foto’s samen. Daarna liet ze ons opnieuw even alleen. Zo konden we in alle rust bekomen en kennismaken met ons kersverse dochtertje. Een maand later volgden de foto’s. En wat waren (en zijn) we onder de indruk. Mij leek het onmogelijk om mooie foto’s van de weeënstorm te nemen maar niet bleek minder waar. Ze nam oprecht de mooiste foto’s uit onze relatie. Krachtig, teder, pijnlijk en sereen. Alles tegelijk. Waardevol, stuk voor stuk. ❤️

Romina

Must hear podcast: 

In onderstaande podcast deelt Machteld openhartig haar ervaring met natuurlijk bevallen, en biedt ze waardevolle inzichten en tips zeker de moeite waard zijn om te beluisteren!
 

Daarnaast bespreekt Machteld haar ervaring met mij als geboortefotograaf. Ze deelt hoe het eerste contact met mij verliep en wat de foto's voor haar betekenen.

het mooiste moment in jouw leven laten vastleggen is een investering net als bij een huwelijk

Om een duidelijk beeld te scheppen geef ik een uitgebreide prijsweergave. 

//01

de van wacht periode

 • vanaf 38 weken 24/7 bereikbaar

 •  Ik voorzie ten alle tijden opvang voor mijn kindjes. 

 • Wanneer wij met ons gezin ergens naartoe gaan nemen we twee auto's mee zodat ik kan vertrekken als dat nodig is. 

 • Mijn cameratas word iedere ochtend en avond nagekeken zodat er zeker alles in zit. 

 • Ik drink uiteraard de hele van wacht periode een mocktail op het terras. 

 • Onze persoonlijke agenda wordt volledig afgestemd op de eventuele komst van jullie kindje.

 • Ik zorg voor een back-up fotografe wanneer dit nodig zou zijn. 

 • We houden in deze periode contact via Whatsapp.

//02

de dag van de geboorte

 • Het liefst bel je me meteen wanneer de geboorte start. Dan maken we samen de inschatting of ik al meteen moet komen, of nog even afwacht en jullie me op de hoogte houden. 

 • Vanaf dat je me oproept tot 3u na de geboorte ben ik aanwezig. Bij iedere geboorte is dit anders dus hier hangt geen vaste tijd aan vast. 

 • Gemiddeld ben ik voor een geboorte toch 10u van huis. 

//03

editten

 • Na de geboorte ga ik aan de slag met geheugenkaartjes vol prachtige beelden. 

 • Uit de 2000-4000 beelden maak ik een selectie van minimum 100 beelden.

 • Deze 100 beelden ga ik voor jullie met veel liefde bewerken. 

 • De vaak slechte lichtomstandigheden maken dat dit soort foto's niet zo makkelijk te bewerken zijn. Dus ik reken hier minstens 6u voor uit.

gemiddeld sta ik dus 1,5 weken van wacht en ben ik nog 16u bezig met het maken en editten van de foto's

Prijsbepaling
 

 • van wacht periode: €499

 • de dag van de geboorte: €299

 • editten €199

TOTAAL: €997

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGGESPREK

interesse / vragen?

Benieuwd naar mijn persoonlijke aanpak? Laten we kennismaken en jouw wensen bespreken voor een onvergetelijke geboortereportage!

bottom of page